The Graphic Arts Institute of Denmark, Copenhagen  
  View Project
 
School Directory

Opgave. Plakat – typografisk løsning.

Formål. At forstå typografi som en proces og software som et kreativt redskab. At designe en plakat »kun« med typografi / bogstaver (illustrationer og fotografier forbudt!). Og at dokumentere processen, som fører til den endelige løsning.

Opgavebeskrivelse. Du skal designe en plakat for Greepeace of du må kun benytte typografi og bogstaver. Altså nul illustrationer af hel- og halvdøde træer (men du kan antyde temaet ved hjælp af bogstaver og farver). Start med at vælge og installere den skriftfamilie, du vil benytte.

Dokumentation:
Du skal aflevere 20 sider og du skal generere en pdf-fil, hver gang du har foretaget en væsenligt ændring i dit design. For eksempel efter at have eksperimenteret med et elements placering, farve, størrelse osv. Dette gør at man kan se, hvordan du er nået frem til løsningen.

Overskrift(er):
Stop syreregnen
Stoppa försuringen
Stop the acid rain
Stop den suren regen
Non aux pluies acides
Alto a la lluvia de acido
Stop Zure Regen

Underoverskrift og konsultativ tekst
Vær med til at forhindre skovdøden

Tegn et medlemsskab af Greenpeace på Giro 6 68 91 – Dkr. 100,-
Greenpeace · Nørre Voldgade 27 · 1358 København K · Telefon 33 12 24 14 14

Farver:
Frit.

Format. 28 x 40 cm (10 X 16 Inches)

Tid. To dage.

 
   

Henrik Birkvig er uddannelsesleder på Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Kommunikation på Den Grafiske Højskole, hvor han underviser i typografi, kalligrafi og skriftklassifikation. Han er forfatter og medforfatter til en række publikationer om typografi og grafisk kommunikation. Han er landsdelegeret og bestyrelsesmedlem i Association Typographique Internationale og medlem af Dansk Designråd. Han har været jurymedlem i utallige danske designkonkurrencer.

Hans arbejder er bl.a. vist i: TypeGraphics, Rockport 2000. Inspired, How Creative People Think, Work and Find Inspiration, BIS Publishers 2005.

www.dgh.dk

English version

Return to top